In collaboration with L+V Architects Inc.  Tarek Abdel-Ghaffar - Project Management, Design, Construction Administration  Bogdan Tomalevski - Design

In collaboration with L+V Architects Inc.

Tarek Abdel-Ghaffar - Project Management, Design, Construction Administration

Bogdan Tomalevski - Design

 An adaptive reuse project located in East Los Angeles, opened its doors to local students for grades K-4 in the summer of 2011.The scope of work included retrofitting the large open retail space on the ground floor and developing a new second story addition. Extensive program requirements and essential student amenities required a creative planning strategy for both interior and exterior functions. In order to provide natural light into the interior, “island”, classrooms, the existing concrete roof slab was punctured between concrete joists to create deep light wells. The space under these light wells has become a favorite place for afternoon reading time. With the use of day lighting, operable windows, a cool roof and a state of the art “smart” HVAC system which recycles cool air from one part of the building and takes it to the warmer parts of the building, the schools energy usage and operational costs are significantly reduced.

An adaptive reuse project located in East Los Angeles, opened its doors to local students for grades K-4 in the summer of 2011.The scope of work included retrofitting the large open retail space on the ground floor and developing a new second story addition. Extensive program requirements and essential student amenities required a creative planning strategy for both interior and exterior functions. In order to provide natural light into the interior, “island”, classrooms, the existing concrete roof slab was punctured between concrete joists to create deep light wells. The space under these light wells has become a favorite place for afternoon reading time. With the use of day lighting, operable windows, a cool roof and a state of the art “smart” HVAC system which recycles cool air from one part of the building and takes it to the warmer parts of the building, the schools energy usage and operational costs are significantly reduced.

WUF Pamphlet.jpg
 In collaboration with L+V Architects Inc.  Tarek Abdel-Ghaffar - Project Management, Design, Construction Administration  Bogdan Tomalevski - Design
 An adaptive reuse project located in East Los Angeles, opened its doors to local students for grades K-4 in the summer of 2011.The scope of work included retrofitting the large open retail space on the ground floor and developing a new second story addition. Extensive program requirements and essential student amenities required a creative planning strategy for both interior and exterior functions. In order to provide natural light into the interior, “island”, classrooms, the existing concrete roof slab was punctured between concrete joists to create deep light wells. The space under these light wells has become a favorite place for afternoon reading time. With the use of day lighting, operable windows, a cool roof and a state of the art “smart” HVAC system which recycles cool air from one part of the building and takes it to the warmer parts of the building, the schools energy usage and operational costs are significantly reduced.
WUF Pamphlet.jpg

In collaboration with L+V Architects Inc.

Tarek Abdel-Ghaffar - Project Management, Design, Construction Administration

Bogdan Tomalevski - Design

An adaptive reuse project located in East Los Angeles, opened its doors to local students for grades K-4 in the summer of 2011.The scope of work included retrofitting the large open retail space on the ground floor and developing a new second story addition. Extensive program requirements and essential student amenities required a creative planning strategy for both interior and exterior functions. In order to provide natural light into the interior, “island”, classrooms, the existing concrete roof slab was punctured between concrete joists to create deep light wells. The space under these light wells has become a favorite place for afternoon reading time. With the use of day lighting, operable windows, a cool roof and a state of the art “smart” HVAC system which recycles cool air from one part of the building and takes it to the warmer parts of the building, the schools energy usage and operational costs are significantly reduced.

show thumbnails